BARTIN- Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)genel merkezinin ilk önce CHP Bartın merkez ilçe yönetimini görevden alması tepki olarak il başkanı Hatice İlknur Erkan ve il örgütünün komple istifa etmesinin ardından Bartın CHP’de sular durulmuyor. CHP’nin Bartın merkezde belediye başkan adayı Mehmet Arslan’nın kamuoyu tarafından kabul görülmemesi yankıları devam ederken dünde CHP’nin Kalesi Amasra ilçe başkanı Mehmet Ali Koçer ve ilçe yönetimi de komple istifa etti. CHP Amasra ilçe örgütü CHP Genel Merkezi tarafından Amasra’da yapılan ankette Bora Işıkal’ın yüzde 71 çıktığını buna rağmen Recai Çakır’ın genel merkez tarafından aday gösterilmesine CHP Genel Merkezi ve Milletvekili Aysu Bankoğlu’na tepki göstererek istifa etti.
CHP Amasra İlçe Başkanı Mehmet Ali Koçer parti binasında yaptığı açıklamada; “Birilerinin bireysel çıkarları için hareket eden kişilerin baskılarıyla değil, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı Cumhuriyet Halk Partisi’ne yakışır demokrasi kuralları içinde Genel Merkez Yönetimi ve Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu'nun etik ve adil olmayan kararlarına karşı Amasra Cumhuriyet Halk Partisi ilçe yönetiminden ayrılıyoruz.” dedi.
CHP Amasra İlçe Başkanı Mehmet Ali Koçer, istifa gerekçesi olarak da CHP Genel Merkez Yönetimi ve Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu’nun etik ve adil olmayan kararlarını gösterdi.
Girdikleri her seçimde CHP’nin Amasra’da birinci parti olarak çıktığını anımsatan Mehmet Ali Koçer, Amasra İlçe Örgütü ile Amasra halkının dikkate alınmadığını ve milletvekili Bankoğlu’nun CHP’ye yakışmayacak şekil ve üslupla kendi kararlarını parti ve ilçe örgütüne dayattığını söyledi.
Koçer, “ Cumhuriyet Halk Partisi ilçe örgütü olarak yaklaşık 20 yıldır görev yapmaktayız. Bu süreç içinde örgütümüz ile birlikte Genel Seçim, Yerel Seçim, Cumhurbaşkanlığı ve Referandum olmak üzere 11 seçim geçirdik. Örgütümüzün planlı, programlı çalışmaları sayesinde bütün seçimlerden ilçemizde birinci parti olarak çıktık. Her seçimde milletvekilliğinin kazanılmasında Amasra büyük rol oynadı, üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirdi. Her zaman olduğu gibi 2019 yerel seçimlerine de büyük bir heyecan ile hazırlanmaya başladık. Bu süreçte Belediye Başkanlığı aday adaylığına 5 arkadaşımız müracaat etti. Bizler demokrasiye inanan kişiler olarak birlik ve beraberlik için çalışmalarımızı başlattık” dedi.
Necdet AYDEMİR