ANKARA (Anayurt) - Ziraat Türkiye Kupası 5. Eleme Turu ilk maçında Gençlerbirliği Hatayspor’u konuk etti. Ostim Stadı’nda oynanan karşılaşmayı Başkent ekibi son saniye golü ile 2-1 kazanarak tur için avantajlı hale geldi. Karşılaşmada ilk yarı golsüz sona ererken Hatayspor 65. dakikada Gökhan Karadeniz’in golü ile 1-0 öne geçti. Gençlerbirliği 71. dakikada Matei’nin golü ile beraberliği sağladı. Maçta uzatma dakikalarının son saniyeleri oynanırken genç oyuncu Cengizhan Başkent ekibine galibiyeti getiren golü kaydetti. Gençlerbirliği bu galibiyetle rövanş maçı için avantaj elde etmiş oldu.
Gençlerbirliği Teknik Direktörü Erkan Sözeri, takımda güzel bir bütünlük sağlandığına dikkat çekerek bu birlik ve bütünlük fotoğrafının sezon sonuna kadar devam etmesi temennisinde bulundu. Sözeri,
“Bugün çok keyifli bir maç oldu. İki takım da çok iyi mücadele etti. Az süre alan profesyonel takım oyuncularının gösterdiği performans çok güzeldi. Takdire şayandı. Her an bu takımda yer alabileceklerini gösterdiler. U 21 takımından 3 oyuncu vardı. Onları da oyuna dahil ettik. Gösterdikleri performans çok güzeldi. Emre’nin de lisansını dün çıkardık. Bu da bizi ayrıca sevindirdi. Bu alt yapıdaki oyuncularımıza teşvik anlamında çok önemli. Bir de oynamayan oyuncularımızın soyunma odasına gelip birlik ve bütünlük sergilemesi çok güzel bir fotoğraf ortaya koydu Gençlerbirliği adına. Kaptanlarımız Selçuk ve Hakan’ın bütünlük sergilemesi güzeldi. Bu fotoğrafı hep görmek istiyoruz. Bu fotoğrafı sezon sonuna kadar duvarda asılı görmek istiyoruz. Sezon sonunda da o fotoğrafı taçlandırmak istiyoruz. Kupaya talip olmak bizim için zor bir durum ama genç oyuncularımızı, oynayamayan oyuncularımızı görmek adına da güzel bir organizasyon. İki ayaklı bir maç. İlkini kazandık. Ufak da olsa bir avantajımız oldu. Ben sadece sonuç odaklı değil. Genç oyuncularımızın ve oynamayan oyuncularımızın performansını görmek adına çok güzeldi. Camiamıza hayırlı olsun. Gençlerbirliği her karşılaşmaya kazanmak için çıkar. Bu camiayı güzel temsil etmek adına. Bugün de güzel temsil ettiler. Oyuncularımı kutluyorum.” diye konuştu.
Sözeri: Denizlispor maçına odaklanacağız
Sözeri, Ankara’daki stad problemi ve Denizlispor karşılaşması ile ilgili soruya, “ Stadla ilgili söyleyecek bir şey yok. Biz Eskişehir’de oynuyoruz. Bi Yenikent Stadı’nda oynuyoruz. Bugün de Ostim Stadında oynuyoruz. Kaliteli bir takım olduğumuz için kaliteli bir sahada iyi sahada oynamak bizim için daha avantajlı oluyor. Bugünden itibaren Denizlispor maçına odaklanacağız. Önemli bir maç bizi bekliyor. Diğer maçlardan hiçbir farkı yok. Denizlispor da çok iyi bir performans gösteriyor. Bizim için her maçımız final. Bu maçı da final niteliğinde oynayıp iyi bir sonuçla dönmek en büyük amacımız. Kupada gidebildiğimiz kadar gitmek istiyoruz. Bu camiayı hem ligde hem kupada en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz.” dedi.
Palut: Turu geçmek için her şeyi ortaya koyacağız
Hatayspor Teknik Sorumlusu İlhan Palut, ikinci maçta turu geçmek için ellerinden geleni yapacaklarını ifade ederek, ““Biz buraya ikinci maç için kendimize avantajlı bir skor elde etmeye geldik. Maçın ilk yarısı son derece dengeli bir biçimde oynandı. Biz de gol atabilirdik.
Rakip de gol atabilirdi. Keyifli bir maçtı. İkinci ayrıda golü bulduk avantajı elimize aldık. Bu dakikadan sonra geniş alanlar bizi bekliyor olacaktı ama kademe hatasından dolayı çok erken bir gol yedik. Tekrar oyunda dengeyi kurmuşken son saniyede duran toptan gol atabilir miyiz diye düşünürken dönüşte duruş hatasından, hamle hatasından uzatmaların son saniyesinde skoru 2-1 aleyhimize getiren golü gördük. Bu skor Gençlerbirliği için bir avantaj.
Sonuçta bir galibiyet var. Biz bu maçı unutup hafta sonu oynayacağımız lig maçına hazırlanacağız. Kupanın ikinci maçında bu sonucu telafi etme uğruna çalışmalarımızı yapıp turu geçmek için her şeyi ortaya koyacağız.” dedi.
Palut, saha zeminle ilgili soruya, zeminin iki takım için de olumsuz bir zemin olduğunu ifade etti.
A. Cevat UĞRAŞ