Önüne tarımsal kalkınmayla geçilebilir

V. Ulusal Üzümsü Meyveler Sempozyumu’nun açılışı Anemon Otel’de yapıldı.

ADANA (Anayurt)- 27-30 Eylül 2016 tarihleri arasında, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen V. Ulusal Üzümsü Meyveler Sempozyumu’nun açılışı Anemon Otel’de yapıldı. Açılışta konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, tarımsal kalkınmaya çok önem verdiğini ve bu konuda üniversitelerle işbirliği yapmaya daima hazır olduğunu belirtti.

Ülke kalkınmasında tarımın yerinin hala çok önemli önemli olduğuna inandığını belirten Başkan Hüseyin Sözlü, “Tarımsal kalkınmaya büyük önem verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Dünyanın genel problemi gelir dağılımındaki adaletsizliktir. Bir yerde tarımsal kalkınmanın önünü açabiliyorsanız, insanlar tarımsal kalkınmayla kendi ekmeklerini çıkarabilip, refah toplumuna oradan eklenebilir. Bir sanayi yatırımı, 5 milyon lirayla 1 ya da 2 kişiye istihdam verirken, tarımsal üretimde bunlar daha küçük meblalarla sağlanabiliyor. Kişinin elbette buradaki sürekliliği, azmi, başarı oranını artıracaktır. Üretimi teşvik etmek gerekir. Son dönemde de tarımsal üretimin, gıdanın dünyada yavaş yavaş hak ettiği yere gelmekte olduğunu görmekteyiz” dedi.

Adana’da iklimin deniz kıyısından dağ eteklerine yayılan bir coğrafyada büyük değişkenlik gösterdiğini ifade eden Başkan Hüseyin Sözlü, “ Deniz kıyısında neredeyse tropikal iklim hüküm sürerken, yukarılara çıktıkça iklim soğuyor. Bu nedenle çeşitli meyvelerin üretimi denenebiliyor. Sahilde çilek, yukarılarda diğer üzümsü meyveler üretilebiliyor. Bölgede çiftçiyi desteklemek, onların üretime ortak edilmesi ve hedeflenen amaçlar doğrultusunda, fidelerin çiftçiyle buluşturulması hususunda , Adana Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığımız aracılığıyla, üniversitelerimizle işbirliği yapmaya hazırız. Tarımsal kalkınma çalışmalarının hayata geçirilmesinde çiftçimizi destekleyerek, fide ve fidanların ücretsiz dağıtılmasıyla ilgili ve bilim insanlarıyla işbirliği içinde çalışarak, bunun uygulamasını gerçekleştirmeye hazırız. Üniversitelerdeki çalışmalara maddi katkı koymak, böylece bölgemizdeki tarım gücünün artmasını sağlamak, ziraat mühendisi bir belediye başkanı olarak beni memnun eder.” diye konuştu.

30 Eyl 2016 - 13:56 - Yerel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Anayurt Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Anayurt Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Anayurt Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Anayurt Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.